Isolatie

Spouwmuurisolatie. — Veel mensen kiezen voor de voordelen van deze vorm van isolatie. Met meer comfort en minder kosten is spouwmuurisolatie is al snel in een aantal jaren terugverdiend en het is goedkoper dan u denkt. U kunt flink besparen op de stookkosten, terwijl vocht en tocht tot het verleden gaan behoren waardoor het in uw woning een stuk aangenamer zal zijn. Een huis dat warm is in de winter, maar ook lekker koel blijft in de zomer. Daarnaast verhoogt spouwmuurisolatie de waarde van uw woning en geeft het een verbetering van het energielabel, wat zeer interessant is als u in de toekomst uw huis wilt verkopen.

Veel huizen hebben een spouw. Vanaf 1925 werden huizen standaard met een spouw gebouwd. Maar de spouwmuren werden niet geïsoleerd. Is uw woning gebouwd tussen 1925 en 1974? Grote kans dat u een ongeïsoleerde spouwmuur heeft.

Vroeger dacht men dat een lege spouw een goede zaak was, vanwege ventilatie (minder vochtproblemen zoals schimmel, etc.) en de isolerende eigenschap van lucht. Gaandeweg is men van mening veranderd omdat het materiaal, de baksteen, vochtdoorlatend is. Dat maakt dat het toch beter is de spouw te vullen met een vochtregulerend isolatiemateriaal zoals bijvoorbeeld EPS-parels. Daarnaast is een huis voorzien van speciale ventilatiekanalen, die bij isolatie van de woning niet volledig afgesloten mogen worden.

Vanaf 1975 werden de spouwmuren licht geïsoleerd, heeft u een woning die tussen 1975 en 1990 is gebouwd? Dan is er waarschijnlijk al wat isolatie aanwezig. In veel gevallen is de isolatiewaarde flink afgenomen, tegenwoordig zijn de isolatiematerialen namelijk verder ontwikkeld.

Hoe werkt het? — Van te voren doet één van onze vakmensen onderzoek bij uw woning. Er wordt een klein gaatje geboord in de gevel, waarna hij met speciale apparatuur in de spouw kan kijken. Hij kijkt of er al isolatie aanwezig is en of er vervuiling of dieren in de spouw zitten. Daarnaast meet hij hoe diep de spouw is en tot slot beoordeelt hij de kwaliteit en grootte van de voeg, informatie die wij nodig hebben om op de juiste manier boorgaten te kunnen maken. Ook zal onze vakman u vertellen over de verschillende isolatiematerialen die mogelijk zijn. Voor spouwmuurisolatie heeft u de keuze uit minerale wol, EPS parels en isolatieschuim Aminotherm.

Tijdens de uitvoering worden er in een speciaal patroon kleine gaatjes geboord in de gevel. Als het hele patroon geboord is, wordt er via een slang het isolatiemateriaal ingeblazen. Alle boorgaten worden netjes afgevoegd, zodat u er na afloop niets meer van ziet.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende en aantrekkelijk geprijste offerte? U kunt ons mailen of bellen. U krijgt op basis van de informatie die u ons stuurt en eventueel aangevuld met een telefonisch gesprek een offerte per mail toegestuurd. Deze offerte is een indicatie, bent op basis van deze indicatie geïnteresseerd, dan komt één van onze vakmensen bij u langs om de situatie te beoordelen. Op basis daarvan krijgt u een definitieve offerte op maat.

Goed advies en persoonlijk contact vinden we erg belangrijk. Wilt u liever een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? Dat kan ook, wij helpen u graag verder. U kunt ons hiervoor bellen of mailen.