symbool mmbs metselwerken

De Kleine Warande, Zeist

Gepubliceerd op

Op de hoek van de Utrechtseweg met de Kromme-Rijnlaan in Zeist, wordt momenteel het nieuwbouwproject De Zeister Warande gerealiseerd. Het ontwikkelingsplan voorziet in verschillende bouwvormen, uiteenlopend qua grootte, hoogte en aankleding van de buitenruimte. In totaal gaat de Zeister Warande bestaan uit 155 woningen. Onderdeel hiervan is De kleine Warande, een appartementencomplex van 76 huurwoningen in de vrije sector. In de kelder bevindt zich een ruime parkeergarage en het geheel is inmiddels opgeleverd. De Grote Warande, die later gebouwd zal worden, bestaat uit een mix van appartementen en grondgebonden koopwoningen, vrijstaand en semi-vrijstaand.

Het gehele terrein zal na de bouw opnieuw worden voorzien van bomen om zoveel mogelijk de historische indeling van de oude buitenplaatsen na te bootsen. Bij het ontwerp is door de ontwerpers goed gekeken naar de buitenplaatsen aan de Utrechtseweg zodat het geheel zo goed mogelijk opgaat in de bestaande bebouwing langs die weg. De vorm van het pand is ritmisch en haaks, enigszins streng, doch uitgevoerd in mooie, luxe materialen wordt het toch een weelderig, op de beleving gericht ontwerp.

MMBS is verantwoordelijk voor het metselen van het volledige buitenblad. In de spouw hebben we de isolatie aangebracht en de betonnen spekbanden zijn door ons gelegd. Wat opvalt in de gevel zijn de ecru geschilderde dammen in diverse afmetingen die qua reliëf ietsjes naar je toekomen. Het gehele metselwerk is uitgevoerd in wildverband wat stootvoegloos vermetseld is en de voegen zijn licht verdiept doorgestreken. Er is gekozen in het ontwerp voor een vormbak steen en deze is daardoor mooi glad. Wat bijdraagt aan de leemachtig uitstraling van de steen; sober doch chique.

Opdrachtgever: Zeister Warande B.V. ism Loostad Vastgoedontwikkeling
Ontwerp: Architectenbureau Inbo
Hoofdaannemer: Ufkes Apeldoorn
Aannemer metselwerk gevel: MMBS GROEP