symbool mmbs gevelrenovatie en gevelrestauratie

Van der Weedestraat 183-207, Soest

Gepubliceerd op

— Samen met het bestuur van de VVE hebben we een passend plan uitgewerkt, over de diverse onderhoudswerkzaamheden. Rekening houdende met de wettelijk gestelde eisen aan de gevels betreffende extra verankering in de kopgevels. Door technische inspectie van de spouwankers bleek dat deze aangetast waren en er was ook te weinig verankering per vierkante meter. Het plan dat we hebben ingediend omvat diverse werkzaamheden uitgesmeerd over 3 tot 4 jaar, met de garantie dat de onderhoudscyclussen kunnen worden verlengd, waardoor de kosten omlaag zullen gaan in de komende jaren. —

In 2017 zijn de kopgevels aangepakt. We zijn begonnen met het schilderwerk inclusief houtrot herstel voor de kozijnen. Samen met de opdrachtgever zijn we tot een ander kleurenplan gekomen voor de aflak. Vervolgens het vervangen van de houtengevelbekleding en naïsolatie alsook het aanbrengen van Keralitgevelbekleding (met een kleurgarantie van 15 jaar). Vervolgens het vervangen van het voegwerk en gelijktijdig de verankering van de kopgevels. Daarna het reinigen van de grindpanelen en het vervangen van dilatatievoegen. Opgeleverd naar volle tevredenheid van de bewoners en het bestuur.

In 2018 was het tijd voor het schilderwerk aan de galerijzijde inclusief het houtrot herstel. Ook zijn de voegen waar nodig hersteld. De panelen in de borstweringen zijn vervangen door isolerende panelen, galerijvloeren zijn gecoat en plafonds vervangen met isolerende Fermacelplaten. Tot slot is er ledverlichting in de plafonds aangebracht.