symbool mmbs gevelrenovatie en gevelrestauratie

Hotel Bohème, Amsterdam

Gepubliceerd op

— Dit prettige hotel in het centrum van Amsterdam, gehuisvest in een 19e eeuws herenhuis, was toe aan een grondige gevelrestauratie, zowel aan de voor- als aan de achterkant van het pand. Een opdracht die MMBS Gevelrenovatie en ‑restauratie op het lijf geschreven is. —

Nadat ons team steigerbouwers de gevel aan de voor- en achterkant in de steigers hadden gezet, is men begonnen met de reparatie van het metselwerk. Het metselwerk vertoonde ernstige gebreken aan beide kanten. Er was veel scheurvorming opgetreden door roestende kozijnen en gevelankers. Onze vakmensen hebben de ankers in het metselwerk blootgelegd en ontroest, geconserveerd en daarna het geheel weer dichtgemetseld. De scheuren zijn d.m.v. uittanden hersteld en een lintvoegwapening zal ervoor zorgen dat het metselwerk tot ver in toekomst niet opnieuw kan gaan scheuren.

Het voegwerk is plaatselijk hersteld door middel van snijwerk. Vervolgens heeft MMBS het schilderwerk van alle kozijnen verzorgd zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. En tot slot hebben daar waar nodig ook de natuurstenen elementen onze aandacht gekregen.