symbool mmbs metselwerken

Schinkelhof, Amsterdam

Gepubliceerd op

Prachtige nieuwe appartementen voor senioren zijn in 2017/18 gebouwd aan de Schinkelkade 67-69 in Amsterdam, met als eigenaar verhuurder Vesteda en zorgaanbieder PuurZuid. Ter vervanging van het voormalig woon- en zorgcentrum Schinkelhaven, gelegen aan de mooie Schinkel en op loopafstand van het Vondelpark! Het bureau Kampman architecten heeft voor de gevel van het Schinkelhof een bijzondere, mooie, rode steen gekozen. MMBS Metselwerken mocht het bijzondere ontwerp uitvoeren. In het ontwerp van het metselwerk zit aandacht en eenvoud, de ritmes ingetogen en consequent. Zo ook in de uitvoering.

De gevel van het complex sluit goed aan bij de omgeving en voegt daarbij iets toe. Het is prettig dat er iets nieuws staat: modern, een beetje streng, maar door de steenkeuze niet koud. Een consequent spel met proporties en het donker gelakt stalen hekwerk van de balkons geven het pand een Baskische strengheid, maar daarmee ook een beetje een mediterraanse sfeer.

Daarnaast valt de gevelkop aan de Schinkelkade op, die enigszins afwijkt qua sfeer. Je zou hier een verwijzing naar de Amsterdamse School stijl in kunnen zien. Een leuke manier van verbinden, die het Amsterdamse architectonische verleden opnieuw een plek geeft in het huidige straatbeeld. Èn een metselhoogstandje van MMBS: onze metselaars hebben langs een mal gemetseld waardoor het resultaat perfect gelijkmatig rond is geworden. Lees ook over deze bijzondere gevel in ‘Gebouwd in Amsterdam’, op de site van de Gemeente Amsterdam.

Opdrachtgever: Ten Brinke Vastgoedontwikkeling
Hoofdaannemer: Ten Brinke Bouw
Architect: Kampman architecten