symbool mmbs gevelrenovatie en gevelrestauratie

Landgoed de Horst, Driebergen

Gepubliceerd op

Landgoed de Horst is een landgoed met een monumentaal landhuis en 7 bijgebouwen, ieder met zijn eigen karakter, van monumentaal tot modern. Het is een plek waar je kunt trainen, vergaderen, leren en ont-moeten in een rustige, bosrijke omgeving. Hier voert MMBS Schilders sinds enige jaren het onderhoud uit. Het getuigt van een specialisme waar MMBS trots op kan zijn, het is één van de vele monumentale panden waarvoor MMBS het onderhoud heeft mogen of mag uitvoeren.

In 2016 hebben we samen met het management een MJOP opgesteld, rekening houdende met de ‘total costs of ownership’. De wens van het management is hierbij duidelijk: de buitengevels renoveren en onderhouden, waarbij zoveel mogelijk de werkzaamheden aan een bepaald pand worden gecombineerd om overlast te beperken en kosten te besparen.

Zo hebben we dan vanaf half december 2016 t/m de eerste week van januari in 2017 alle hotelkamers aangepakt van het gebouw ‘Banning’. De eis was van 3 naar 4 sterren, dit betekende geen oneffenheden in de te behandelen ondergronden!

De finish op de wanden is een Veveo AC Plus zijdeglans en de plafonds zijn geschilderd met een AC Plus mat. De deuren en kozijnen zijn afgelakt in een genadeloze Titanium wit Hoogglans. Gelijktijdig is al het sanitair en de douchewanden vernieuwd en ondanks het zeer krappe schema is dit tot volle tevredenheid uitgevoerd en opgeleverd!

Het koetshuis, 2017

Het onderhoud aan het koetshuis was al enige jaren doorgeschoven, waardoor de aanwezige luiken er slecht aan toe waren. Besloten is om alle luiken in de werkplaats te demonteren, het aanwezige houtrot te herstellen, de verbindingen te fixeren en de naden te dichten. Waarna ze weer zijn gemonteerd en geschilderd. Alle kozijnen, framewerk, luiken en deuren zijn met een Veveo Platina SB Hoogglans afgewerkt, aangebracht in 2 tot 3 lagen.

Buitenzijde landhuis, 2018

De eis was dat de werkzaamheden in 6 weken in de vakantieperiode van half juli tot eind augustus moesten kunnen worden uitgevoerd en opgeleverd, aangezien in deze periode er geen gebruikers in het pand aanwezig zijn. Na een gedegen voorbereiding met een bouwteam van start gegaan.

Het volledige dak is gerenoveerd door Leidekkersbedrijf Engelberts. Het uitgebreide houtwerk aan de monumentale gevels is door MMBS met aandacht gestript en hersteld, waaronder natuurlijk veel aandacht voor het houtrotherstel. Voor de afwerking is gekozen voor een Veveo Platina SB Hoogglans, aangebracht in 2 tot 3 lagen. Ook de muren zijn gereinigd en hersteld en afgewerkt met Collix Housepaint.

Opdrachtgever: opleidingscentrum de Baak