symbool mmbs metselwerken

Project HIER! in Amersfoort

Gepubliceerd op

Dichtbij de binnenstad van Amersfoort wordt momenteel project HIER! gerealiseerd. Het wordt een veelzijdig wooncomplex tussen de Zangvogelweg en het Valleikanaal. Bestaande uit een woonblok van 7 en een woontoren met wel 20 verdiepingen, bevat het 165 huurappartementen in verschillende oppervlakten en dus prijsklassen. Met 57 sociale huurwoningen en 108 huur middensegment is project HIER! goed nieuws voor de woningnood.

Breed takenpakket. — Juni 2022. Inmiddels is de zevende verdieping van het woonblok bereikt en wordt daar alles in gereedheid gebracht zodat de metselaars van MMBS aan de slag kunnen. In opdracht van bouwbedrijf Van de Ven is MMBS verantwoordelijk voor het stellen van de profielen, het plaatsen van de ankers in combinatie met het 14 cm dikke isolatiemateriaal en het zetten van de geveldragers. En als dat alles gedaan is kan MMBS beginnen met zijn kerntaak: het metselen van de buitenschil.

In het ontwerp van Eentien Architecten is er gekozen voor wildverband met een vormbaksteen in 3 kleuren. De woontoren wordt een compositie in de kleuren groen en wit en voor het woonblok is een omberkleurige steen gekozen. Een deel vd van de groene en omberkleurige stenen zijn gedeeltelijk geglazuurd. Hierdoor zijn het omber en groen zijn meer kleurgroepen en dit werkt goed samen met het onregelmatige van het wildverband.

Handwerk. — Wat speciale aandacht verdient zijn de balkons van het woonblok. Het beton wordt afgewisseld met een huid van stenen. Van de balkons die ‘gemetseld’ zijn, bestaat de huid uit gelijmde steenstrips, zodat deze extra laag niet te ver uitsteekt. Een precisiewerkje waar veel meten aan te pas komt en hoekstenen die op de locatie zelf gezaagd worden.

Oktober 2022. Het woonblok is inmiddels bijna klaar en het is prachtig geworden. Terwijl de betonstorters nog bezig zijn met de bovenste verdiepingen van de toren te realiseren, zijn onze mensen al halverwege de toren aan het werk. Het is de bedoeling dat het complex einde 2023 opgeleverd kan worden.

Projectontwikkeling:
Profund Vastgoedontwikkeling B.V. ,
Alliantie Ontwikkeling B.V. .
Constructeur: SWINN
Bouwfysica & geluid: SPA WNP Ingenieurs
Communicatie: ELBA\REC
Installatietechniek: Schoonderbeek