symbool mmbs gevelrenovatie en gevelrestauratie

Woontoren Logger III, Amstelveen

Gepubliceerd op

— De Logger III in Amstelveen is een 10 verdiepingen tellende flat, gebouwd in 1980, gelegen in een parkachtige omgeving. In opdracht van Ter Linden en Heijer VvE Beheer heeft MMBS de volledige buitenschil van de woontoren onderworpen aan grondige en uitgebreide onderhoudswerkzaamheden. Kwaliteitsbehoud voor de toekomst. —

Extra versteviging dmv ankers

Op verzoek van de opdrachtgever heeft de firma Totalwall de conditie onderzocht van de spouwmuurverankering en rapport uitgebracht. Het bleek dat de verankering niet meer voldeed aan de actuele, wettelijk verplichte veiligheidsnorm. Totalwall adviseerde het bijplaatsen van renovatieankers in een bepaald patroon. Nadat onze steigerbouwers de gevel rondom in de renovatiesteigers hadden gezet, zijn we gestart met het plaatsen van de ankers.

Renovatieankers zijn bijzonder geschikt om in een reeds bestaande constructie erbij geplaatst te worden, want het is een anker die je vanaf de buitenkant in de buiten- en binnenmuur (het buiten- en binnenblad) kunt inbrengen. Men boort in de twee lagen en brengt het anker in, zodat de muren extra met elkaar verbonden zijn.

Het metselwerk

Het volledige metselwerk is vervolgens met heet water en gepaste druk gereinigd, ook wel stoomcleanen genoemd. Het voegwerk is verwijderd en opnieuw ingevoegd, zodat er niets meer zichtbaar is van het aanbrengen van de renovatieankers. Daarna is het geheel voorzien van een impregneerlaag die ervoor zorgt dat vocht niet in het metselwerk kan trekken maar wel toelaat dat steen en voeg kunnen ademen.

Het schilderwerk

Onze schilders hebben het kozijn- en glaswerk gewassen en de kozijnen behandeld met een wax. Het glas is vervolgens met een emulsie behandeld die de kerosineaanslag verwijderd welke ontstaat door het intensieve vliegverkeer over die locatie. Het beton, de consoles en gevelbanden, zijn voorzien van nieuwe kitvoegen en geschilderd.

Opdrachtgever: Ter Linden en Heijer VvE Beheer.