symbool mmbs metselwerken

Appartementen­­complex Rijnvliet, Utrecht

Gepubliceerd op

Momenteel wordt een statig, nieuw appartementencomplex gebouwd in de nieuwe wijk Rijnvliet in het zuidoosten van Leidse Rijn, Utrecht. Het complex is goed nieuws voor het huidige woningtekort: 5 verdiepingen hoog zal het in totaal 198 appartementen gaan bevatten, elk met een oppervlakte variërend van 60 tot 135 m2. Het wooncomplex is daarmee geschikt voor een brede doelgroep: jong, senior, starter of gezinnen in het middensegment huur of de vrije sector huur. Als intergraal onderdeel van het ontwerp komen er drie parkeerplaatsen, gezamenlijk goed voor zo’n 240 auto’s en 700 fietsen, waarvan de daken de bodem zullen worden van de drie binnentuinen.

Het ontwerp kenmerkt zich daarnaast door fraai metselwerk, natuurlijke materialen en aardse kleuren. MMBS is in opdracht van Van Schijndel verantwoordelijk voor het metselen van deze buitenschil. Wat naast het mooie materiaal opvalt is het gebruik van diverse bijzondere verbanden, zoals bijvoorbeeld het halfsteensblokverband. En de aandacht in de mooie afwerking (van bijvoorbeeld hoeken, deuren en ramen). Ook neemt MMBS de isolatie voor zijn rekening en het lijmen van de blokken kalkzandsteen, in de vorm van het vuil- en schoonwerk.

Opdrachtgever: Van Wanrooij projectontwikkeling
Hoofdaannemer: Van Schijndel Bouwgroep
Ontwerp: vier architectenbureaus zijn bij dit project betrokken: Inbo, Jaakko van ’t Spijker en Zecc onder supervisie van De Zwarte Hond.