symbool mmbs gevelrenovatie en gevelrestauratie

Ceintuurbaan 262, Amsterdam

Gepubliceerd op

— Nadat ons team steigerbouwers dit Amsterdamse herenhuis in de Cornelis Troostbuurt vakkundig en veilig in de steigers hebben gezet, zijn onze mensen begonnen met een grondige renovatie en restauratie. Aangezien in voorgaande jaren reeds fundamentherstel heeft plaatsgevonden, is het nu de tijd voor het herstel van het metsel-, voeg- en schilderwerk. Tevens wordt dit grote herenhuis uitgebreid met een uitbouw aan de achterzijde. —

Men is begonnen met inslijpen van de voegen aan de voorzijde van het pand, waarna de voegen uitgehakt worden. Vervolgens gaan onze voegers de gehele gevel opnieuw ingevoegen door middel van authentiek snijwerk. Een mooi stukje vakmanschap waardoor het historische karakter van het pand uit 1896 benadrukt wordt. 

Aan de achterzijde verzorgt MMBS het metsel- en voegwerk van de nieuwe uitbouw, dit keer met een normale, minder arbeidsintensieve voeg.

Als laatste kunnen onze schilders aan de slag. Het schilderwerk aan de voorgevel wordt grondig bijgewerkt in de vorm van schuren, plamuren, kitten en gronden om vervolgens in twee lagen afgelakt te worden. Binnen, de begane grond en het interieur van de uitbouw worden bijgewerkt en geschilderd volgens diverse afwerksystemen voor nieuwe hout- en steenachtige ondergronden.

Opdrachtgever: VvE Ceintuurbaan 262
Hoofdaannemer: Bouw- en aannemingsbedrijf Kneppers